www.vonWrede.se

Aktuellt datum och tid: tis dec 11, 2018 5:22 am

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Besvara
Användarnamn:
Ämne:
Meddelandetext:
Skriv ditt meddelande här, det får inte bestå av fler än 60000 tecken. 

Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Textstorlek:
Textfärg
Alternativ:
BBCode är
[img] är
[flash] är AV
[url] är
Smilies är
Inaktivera BBCode
Inaktivera smilies
Inaktivera automatisk länkning av URL:er
Fråga
Vilket år slutade andra världskriget?:
Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
   

Trådhistorik - Abzeichen Für Blockadebrecher, falsk eller inte?
Författare Meddelande
  Inläggsrubrik:  Re: Abzeichen Für Blockadebrecher, falsk eller inte?  Svara med citat
Att texten befinner sig en stycke ovanför nålfångaren behöver inte vara fel, det kan förekomma på original. Det behöver inte heller vara fel att nålfångaren är anbringad direkt på underlaget, det är normalt på exemplar av tombak.

Däremot finns det skillnader i utseendet mellan detta objekt och originalexemplar, skillnaden syns tydligast vid granskning av genombrytningarna.

Vad som talar emot äkthet är också säljarens torftiga beskrivning samt det "låga" slutpriset, 1825 kr. Om säljaren verkligen trodde på objektet hade det ju varit riskfritt att ange mått och vikt för att underlätta identifiering som original. Han skriver inte ens vilken metall objektet är gjort av.

Beträffande slutpriset är målgruppen visserligen inte optimal men de få kännare som trots allt finns borde ha budat upp den till en högre nivå. Om den hade bedömts som äkta.

Schwerins blockadbrytarutmärkelser tycks vara mycket populära att förfalska, sannolikt tycker upphovsmännen att anhopningen av text på baksidan inger förtroende. Eller också beror det på att den är så vanlig att förfalskarna lätt hittar referensexemplar.

Minst sex typer av förfalskningar som skall föreställa Schwerin är i omlopp, för att veta vilken det rör sig om i detta fall måste man veta storlek och vikt. Uppgifter som alltså ej föreligger. Utseendemässigt kan det vara d, e eller f enligt nedanstående bild.


Bilagor:
170530.jpg
170530.jpg [ 518.39 KiB | Visad 1429 gånger ]
Inlägg Postat: mån okt 15, 2018 3:24 pm
  Inläggsrubrik:  Abzeichen Für Blockadebrecher, falsk eller inte?  Svara med citat
http://www.tradera.com/item/292201/2828 ... iii-riket-

Såg denna medalj och tyckte att den såg riktigt intressant ut ... tills jag checkade med warrelicsforumet (http://www.warrelics.eu/forum/orders-de ... er-456690/). Där hävdar de bestämt att en medalj som denna med icke upphöjd platform för haken är falsk. Dock diskuterar de i slutet att det finns 'Tombak'-versioner av medaljen som har denna lösning med nedsänkt fäste för haken.

Observera att medaljen i annonsen har även texten en bra bit ovanför haken vilket jag inte sett på 'äkta' medaljer. Den ser i stort sett likadan ut som den första medaljen vilken döms ut som falsk.

Jag kommer inte att bjuda på denna medalj men skulle vilja höra din åsikt VonWrede.

Bild
Bild
Bild
Bild
Inlägg Postat: sön maj 28, 2017 4:04 pm

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010