Miniatyr, prototyp

vonWrede
Inlägg: 481
Blev medlem: tis dec 14, 2010 8:45 pm
Kontakt:

Miniatyr, prototyp

Inlägg av vonWrede »

Bilden föreställer en prototyp till en miniatyr till järnkorset 1939, andra klassen. Storleken är endast 14,25 x 14,25 mm. I den mån bilden är suddig beror det alltså på den starka förstoringen. I själva verket är detaljerna förbluffande skarpa.
Bilagor
EK mini, prototyp.jpg
EK mini, prototyp.jpg (243.6 KiB) Visad 5802 gånger
vonWrede
Inlägg: 481
Blev medlem: tis dec 14, 2010 8:45 pm
Kontakt:

Re: Miniatyr, prototyp

Inlägg av vonWrede »

Här är ytterligare en prototyp till en miniatyr som kanske kan vara av intresse att beskåda i detta sammanhang.

Det går ju inte att med bestämdhet fastslå vilka klasser av järnkorset denna miniatyr skall föreställa. Men troligtvis är det första och andra klassen. Om det större korset skulle föreställa riddarkorset borde det ju funnits två mindre kors vid sidan om.

I likhet med andra bilder av miniatyrer kan bilden se suddig ut beroende på förstoringen. I själva verket är detaljerna oerhört skarpa på detta objekt. Storleken är 19,85 x 11,00 mm.

EK-prototyp.jpg
EK-prototyp.jpg (153.5 KiB) Visad 5424 gånger
Nästa bild visar det utseende som föreskrevs av presidialkansliet. Välbekant för alla samlare. Och då kan vi konstatera att utformningen på den första bilden ej blev antaget och uppvisar följande intressanta avvikelser:

- Skillnaden i storlek mellan klasserna är större än den fastlagda

- Medan det fastlagda utseendet eftersträvade en rak baslinje, i likhet med "paradmonterade" medaljer har prototypen en rak överkant

- Järnkorsen ligger kant i kant medan man tycks ha bestämt sig för att de i stället skulle överlappa varandra en aning.[/size]
Bilagor
EK-mini.jpg
EK-mini.jpg (159.57 KiB) Visad 5424 gånger
Skriv svar