Sida 1 av 1

Spegelvänd bröstörn

Postat: mån feb 21, 2011 9:01 pm
av vonWrede
Felaktiga uniformsörnar är rätt vanligt. SS-män med arméörnar och tvärtom osv. Oftast ser man detta på bilder från krigsåren. Därför kan förklaringen vara att man var så fokuserad på krigsansträngningarna att man struntade i uniformsdetaljernas korrekthet. Och/eller att trupperna var utspridda över så enormt stora områden att rätt örn osv vid behov inte alltid fanns tillgänglig.

Konstigare är det ju med spegelvända örnar. Och då vill jag inte undanhålla läsarna bifogade intressanta bild. Observera att LW-jackan ser rätt fräsch ut och att bilden verkar vara tagen i hemmiljö. Jag har andra foton på samma soldat före befordran till Gefreiter och på dessa har han en mer sliten jacka. Därför är min teori att han under en permission i samband med befordran köpt eller hämtat ut en ny jacka, åkt hem med kragspeglar, ärmvinkel och bröstörn och bett mamma sy på dessa. Varvid örnen hamnade med insidan utåt…Men jag är öppen för andra teorier.

Re: Spegelvänd bröstörn

Postat: tor sep 13, 2018 1:14 pm
av Checker74
Ha ha väldigt roligt måste jag säga och ingen annan förklaring kan finnas därtill, helt ärligt. Men han åkte på en knäpp på näsan om detta inte korrigerades vid ankomst efter permission däremot he he!