Sida 1 av 1

Res till Nürnberg!

Postat: fre sep 20, 2013 6:04 pm
av vonWrede
I Nürnberg, "den tyskaste av tyska städer" enligt Führern finns många minnen att beskåda från Tredje Rikets tid.

Bilderna föreställer Frankens Gauhaus, alltså Julius Streichers ämbetslokaler. Streicher var Gauleiter i Franken från 1929 till 1940 och byggnaden uppfördes åt honom och hans stab på en tomt som skänkts av staden Nürnberg år 1935. (Nürnberg är alltså Frankens huvudstad). Adressen är Marienplatz, då kallad Schlageter-Platz.

Nuvarande ägare, Nürnberger Nachrichten har täckt över platsen för hakkorsörnen med en egen logga.

Hotel Deutscher Hof

Postat: tor okt 10, 2013 3:57 pm
av vonWrede
Under partidagarna i Nürnberg bodde de högsta ledarna på Grand Hotel. Utom Hitler själv som föredrog Hotel Deutscher Hof. Här visade han sig i hotellfönstret för jublande människomassor. Talkörer ropade

Lieber Führer sei so nett
zieg Dich doch am Fensterbrett!

Deutscher Hof skadades av bombningarna men öppnades åter efter kriget. För närvarande står byggnaden tyvärr tom.

Re: Res till Nürnberg!

Postat: tis dec 31, 2013 4:30 pm
av vonWrede
Söder om Nürnberg, nära partidagsområdet med adress Frankenstraße 210 finns SS-kaserner kvar helt intakta. Kasernerna var avsedda att användas av ϟϟ-Leibstandarte Adolf Hitler under rikspartidagarna där det dåvarande regementet hade viktiga uppgifter.

Den enorma byggnaden räknas som en av Nürnbergs största och är helt intakt, endast den stora hakkorsörnen ovanför huvudingången avlägsnades. Men sockeln för hakkorsörnen finns kvar, granska bilderna!

Ehrenhalle

Postat: mån sep 22, 2014 3:17 pm
av vonWrede
På partidagsområdet befann sig Luitpoldarena, ett 84000 kvadratmeter stort kvadratiskt område som användes som uppmarschområde för SA och SS. 150000 man rymdes, dessutom fanns sittplatser för 50000 åskådare längs sidorna.

Längst en sida låg Ehrenhalle som finns kvar ännu idag, se fotona. Där ägde en ritual rum som kallades Totenehrung, en hyllning till de döda.